Senior Relatiemanager Corporate Partnerships

Solliciteer nu

Senior Relatiemanager Corporate Partnerships

26 augustus 2021 – SOS Kinderdorpen zoekt een senior relatiemanager Corporate Partnerships, (fulltime)

Ben je een ervaren fondsenwerver en heb je een passie voor het beheren van relaties? Weet jij als geen ander hoe je deze relaties effectief kan benaderen en als partner duurzaam kan verbinden aan de missie van SOS Kinderdorpen? Wil jij bijdragen aan een mooie toekomst voor kwetsbare kinderen? Ben jij daarnaast ook professioneel, samenwerkend, bevlogen en ondernemend? Wil jij je werk inzetten voor het mooiste goede doel wereldwijd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In verband met het vertrek van een collega binnen onze internationale federatie heeft SOS Kinderdorpen per direct een vacature voor een senior relatiemanager corporate partnerships. Je maakt onderdeel uit van het team Partnerships & Major Donors (PMD) dat bestaat uit zeven specialisten en staat onder leiding van de manager PMD. Het team werft grote giften bij stichtingen, bedrijven en vermogende particulieren en is verantwoordelijk voor nalatenschappen.

Als relatiemanager corporate partnerships ben je medeverantwoordelijk voor het realiseren van onze doelstelling: het zo efficiënt mogelijk werven van duurzame éen op één relaties voor de financiële support van onze missie.Full-time · Nederland

Wat ga je doen?

• Je weet nieuwe corporates en retailorganisaties aan SOS Kinderdorpen te verbinden door shared value proposities te ontwikkelen. Je bent pas tevreden als er een duurzame en lange termijn relatie ontstaat, die voor beide partners concrete resultaten oplevert.

• Bij bestaande partners intensiveer je de relatie door jouw verbindende kracht. Vanuit je ervaring in merkbouwen, haal je voor beide partijen het maximale uit het partnership en ben je continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Het opzetten en uitbouwen van een wederkerige meerjarenstrategie is je doel.

• Je geeft proposities en nieuwe ideeën vorm in lucratieve business cases die je vanzelfsprekend onderbouwt met realistische cijfers en feiten. Je weet cross en up-sell mogelijkheden te signaleren. Vanuit jouw open, integere en prettige persoonlijkheid, ga je door totdat de deal gesloten is. Je weet van aan- en doorpakken.

• Je denkt vanuit klantbehoeften. Omdat marketing door de jaren heen in je genen is gaan zitten, ben je van nature een inhoudelijke sparringpartner en coach voor je collega’s. Daarbij toon je leiderschap in het effectief en efficiënt samenwerken met andere marktsegmenten en afdelingen. Net even anders kunnen en durven denken en doen maakt je succesvol in het aangaan van nieuwe en bestaande klantrelaties en in de ontwikkeling van innovatieve en effectieve product/markt combinaties.

• Je onderhoudt en breidt je netwerk uit. Je vertegenwoordigt SOS Kinderdorpen op eigen en externe evenementen en bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de organisatie, je weet wat de plannen zijn, waar de prioriteiten liggen en kan dit zowel op papier als verbaal goed uitdrukken. Doorgaans werk je in kantoortijden, maar je vindt het geen probleem af en toe in de avonden te werken vanwege relatie-ontvangsten. 

Jouw profiel

• Je hebt HBO werk- en denkniveau met minimaal vijf jaar relevante werkervaring, het liefst bij een goed doel, maar idealiter ook bij commerciële organisaties.

• Je hebt goede kennis van CSR/MVO/filantropie.

• Je hebt visie, je bent conceptueel sterk, klantgericht en hebt ervaring met het bouwen van business cases.

• Je bent aantoonbaar succesvol in het ontwikkelen van fondsenwervende strategieën.

• Je hebt een trackrecord van succesvolle deals en (internationale) samenwerkingen.

• Je bent proactief en hebt een sterke drive om resultaten neer te zetten.

• Je bent datagedreven, ondernemend en innovatief. Je denkt out of the box en ziet en benut kansen.

• Je bent integer, analytisch, zakelijk en resultaatgericht. Je zorgt ervoor dat jouw resultaten meetbaar en inzichtelijk zijn in rapportages.

• Je kunt goed samenwerken met collega’s in het team en met de andere afdelingen binnen SOS Kinderdorpen.

• Je bent vloeiend in Nederlands en Engels in woord en geschrift. 

Ons aanbod

• Een goed salaris, afhankelijk van kennis en werkervaring minimaal € 3.750,- en maximaal € 4.250,- op basis van een fulltime dienstverband (37,5 uur).

• Een ruime regeling voor vakantie- en ADV dagen: 35 dagen (voltijd).

• Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.

• Een mooi en goed bereikbaar kantoor in Amsterdam West.

• Mogelijkheid om flexibel te werken

Solliciteer direct!

Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Grijp dan nu je kans en reageer vόόr 12 september 2021 door je cv en een korte motivatie up te loaden via ons online sollicitatieformulier.Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Monique Oostweegel, Manager PMD, tel. 06 29497239 of via moniqueoostweegel@soskinderdorpen.nl

Veiligheid van kinderen en volwassenen is voor SOS Kinderdorpen essentieel. SOS Kinderdorpen accepteert geen enkele vorm van misbruik, fraude of corruptie. Het onderwerp integriteit komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring omtrent gedrag en het afnemen van referenties is onderdeel van de procedure. In de referentie-check gaan we in op het onderwerp integriteit. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.