Relatiemanager Stichtingen en Vermogensfondsen

Solliciteer nu

Relatiemanager Stichtingen en Vermogensfondsen

18 januari 2021 – SOS Kinderdorpen breidt uit en zoekt een Relatiemanager Stichtingen en Vermogensfondsen (fulltime).

Ben je een ervaren fondsenwerver en heb je een passie voor het beheren van relaties? Weet jij als geen ander hoe je relaties effectief benadert en partners duurzaam kan verbinden aan de missie van SOS Kinderdorpen? Wil jij bijdragen aan een mooie toekomst voor kwetsbare kinderen? Ben jij daarnaast ook professioneel, samenwerkend, bevlogen en ondernemend, en wil je jezelf inzetten voor het mooiste goede doel wereldwijd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wegens uitbreiding heeft SOS Kinderdorpen per direct een vacature voor een Relatiemanager Stichtingen en Vermogensfondsen.

Je maakt onderdeel uit van het team Partnerships & Major Donors (PMD) dat bestaat uit vijf specialisten en staat onder leiding van de Manager PMD. Het team werft grote giften bij stichtingen, bedrijven en vermogende particulieren en is verantwoordelijk voor nalatenschappen. 

Contracted · Nederland

Wat ga je doen? 

Als relatiemanager ben je medeverantwoordelijk voor het realiseren van onze doelstelling: het zo efficiënt mogelijk werven van duurzame één op één relaties voor de financiële support voor onze missie.

 • Je werkt nauw samen met de senior relatiemanager en richt je op het werven van bijdragen van stichtingen en vermogensfondsen. Je maakt gebruik van het netwerk van SOS Kinderdorpen, maar pakt ook de telefoon om nieuwe partners te interesseren. Je bent niet bang de ‘geef’-vraag te stellen. Je stemt daarbij onze ambities en de behoefte van de partner met elkaar af.
 • De functie van relatiemanager is cruciaal om bestaande en nieuwe stichtingen en vermogensfondsen duurzaam aan SOS te blijven binden. Gemaakte afspraken kom je na en je geeft betekenisvolle invulling aan de samenwerking. Je werkt nauw samen met de collega’s van team programma’s (projectvoorstellen en rapportages), team communicatie (zichtbaarheid en naamsbekendheid voor de partner) en team bedrijfsvoering (financiële onderbouwing).
 • Je maakt een kosten/batenanalyse in verdeling van tijd in de diverse accounts om zo effectief mogelijk donateurs en partners te werven en behouden. Indien nodig, met hulp van je manager.
 • Je onderzoekt en begrijpt de doelstelling van (potentiële) stichtingen en vermogensfondsen en je kunt de link leggen met de missie van SOS Kinderdorpen. Daardoor weet je als geen ander hoe je hen effectief benadert.
 • Je bent het aanspreekpunt voor stichtingen en vermogensfondsen en je zorgt dat zij tijdig voorzien worden van kwalitatief goede projectvoorstellen en rapportages.
 • Je onderhoudt en breidt je netwerk uit. Je vertegenwoordigt SOS Kinderdorpen op eigen - en externe evenementen. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de organisatie, weet wat de plannen zijn, waar de prioriteiten liggen en je kunt dit zowel op papier als verbaal goed uitdrukken.
 • Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen voor en door partners en voert deze uit in samenwerking met je collega’s van communicatie. Doorgaans werk je binnen kantoortijden, maar avonden met relatie-ontvangsten horen erbij.
 • Je verwerkt en analyseert de contactmomenten in ons CRM-systeem.
 • Je communiceert transparant en in overeenstemming met de financiële en programmatische kaders van SOS Kinderdorpen met (potentiële) stichtingen en vermogensfondsen in projectvoorstellen en rapportages zodat afspraken duidelijk zijn en worden nagekomen.

Jouw profiel

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau met minimaal 1-3 jaar relevante werkervaring, het liefst bij een goed doel, maar idealiter ook met commerciële organisaties.
 • Je hebt kennis van corporate social responsibility, maatschappelijk verantwoord ondernemen en /filantropie.
 • Je hebt ervaring met relatiemanagement met stichtingen en vermogensfondsen.
 • Je kunt goed samenwerken en gaat voor het teambelang.
 • Je bent datagedreven, ondernemend en innovatief. Je denkt out of the box, en ziet en benut kansen.
 • Je bent integer, analytisch, zakelijk en resultaatgericht. Je zorgt ervoor dat jouw resultaten meetbaar en inzichtelijk zijn in rapportages.
 • Je bent aantoonbaar succesvol in het ontwikkelen van fondsenwervende strategieën. Je hebt visie, je bent conceptueel sterk en klantgericht.
 • Je hebt genoeg voorbeelden van successen in fondsenwervende technieken.
 • Je bent vloeiend in Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Ons aanbod

 • Een goed salaris, afhankelijk van kennis en werkervaring minimaal € 3.200,- en maximaal € 3800,- op basis van een fulltime dienstverband (37,5 uur).
 • Een ruime regeling voor vakantie- en ADV dagen: 35 dagen (voltijd).
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.
 • Een mooi en goed bereikbaar kantoor in Amsterdam West.
 • Mogelijkheid om flexibel te werken.


Solliciteer direct!

Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Grijp dan nu je kans en reageer vόόr 15 februari door je cv en een korte motivatie up te loaden via ons online sollicitatieformulier. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Monique Oostweegel, Manager PMD, tel. 06 29497239 of via moniqueoostweegel@soskinderdorpen.nl

Veiligheid van kinderen en volwassenen is voor SOS Kinderdorpen essentieel. SOS Kinderdorpen accepteert geen enkele vorm van misbruik, fraude of corruptie. Het onderwerp integriteit komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring omtrent gedrag en het afnemen van referenties is onderdeel van de procedure. In de referentie-check gaan we in op het onderwerp integriteit. 

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.