marketing communicatiemedewerker

Solliciteer nu

marketing communicatiemedewerker

27 juli 2020 – SOS Kinderdorpen zoekt een Marketing communicatie medewerker 

(1,0 fte) - Amsterdam
Ben je een specialist op het gebied van B2B communicatie en lees je alles over de zakelijke markt en hoe je die kunt benaderen? Zit communiceren jou in het bloed en draai jij je hand niet om voor het organiseren van een evenement, het maken van een brochure, een rapportage of projectvoorstel? Ben jij daarnaast ook professioneel, samenwerkend, bevlogen en ondernemend? Wil jij je werk inzetten voor het mooiste goede doel wereldwijd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

SOS Kinderdorpen heeft per direct een vacature voor een marketingcommunicatie medewerker.

Als marketingcommunicatie medewerker ben je verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie activiteiten, zodat we onze strategische partners en major donors goed kunnen bedienen. Je adviseert en ondersteunt de relatiebeheerders bij het realiseren van hun fondsenwervende doelstellingen, je begeleidt communicatieprojecten en houdt daarbij als projectmanager goed overzicht op het geheel. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van B2B communicatiemiddelen die aansluiten bij de specifieke doelgroepen. Je organiseert evenementen en produceert middelen die nodig zijn om partners en major donors aan te trekken en te behouden.

Je maakt onderdeel uit van het team Partnerships & Major Donors (PMD), dat bestaat uit vijf relatiebeheerders en een manager. Met je resultaatgerichte, tactische en praktische mentaliteit weet je de diverse kanalen met de juiste tone-of-voice optimaal in te zetten om op een inspirerende en constructieve wijze in gesprek te komen en te blijven met onze relaties. Je bent in staat om vooruit te denken en snel te schakelen indien nodig. Je kan goed plannen, bent zowel zakelijk als creatief. Je kunt goed schrijven. En last but not least: je bent stressbestendig, energiek en hebt humor.


Full-time - Amsterdam

Wat ga je doen?

• Je zorgt ervoor dat de relatiemanagers de juiste middelen hebben om hun relaties optimaal te bedienen.

• Je bent de sparringpartner en adviseur voor de relatiemanagers op het gebied van (marketing)communicatie en houdt hier het overzicht over.

• Je maakt communicatieplannen voor de verschillende één-op-één relaties (bedrijven, stichtingen, vermogensfondsen, major donors en erflaters) en draagt zorg voor de uitvoering hiervan.

• Je schrijft en coördineert projectvoorstellen, rapportages, (e-)nieuwsbrieven en informatieve mailingen voor strategische partners en major donors.

• Je ontwikkelt en coördineert fondsenwervende activiteiten, evenementen en B2B middelen gericht op (potentiële) zakelijke partners en major donors.

• Je stuurt (communicatie)bureaus aan die je helpen bij het uitvoeren van je communicatieplannen.

• Je onderhoudt goed contact met de interne stakeholders, en werkt nauw samen met het Corporate Communicatieteam.

• Je rapporteert direct aan de manager van het team PMD. 

Jouw profiel

• HBO werk- en denkniveau en minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring met B2B communicatie, bij voorkeur binnen de goede doelen sector.

• Je bent doelgericht, klantgericht en aantoonbaar succesvol in het ontwikkelen van marketing communicatie strategieën en het inzetten van de juiste kanalen en middelen voor diverse doelgroepen.

• Je weet de juiste toon te hanteren om de verschillende relaties binnen het B2B segment te benaderen: te werven en te behouden.

• Je hebt ervaring en inzicht om prioriteit te kunnen geven aan die zaken die de meeste waarde toevoegen voor de (nieuwe) strategische partner of major donor

• Je bent creatief, denkt om als het nodig is – maar verliest de strategische partner of major donor nooit uit het oog.

• Naast tactisch ben je ook praktisch en schrijf je met gemak wervende (web)teksten, donor-rapportages en berichten, brieven, social posts, etc.).

• Je bent ondernemend, professioneel, bevlogen en je werkt goed samen.

• Je bent vloeiend in Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Ons aanbod

• Salaris schaal 14, minimaal € 3.107, maximaal € 3.884 bruto, op basis van een fulltime dienstverband (37,5 uur).

• Een ruime regeling voor vakantie- en ADV dagen: 35 dagen (voltijd).

• Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.

• Lekkere koffie.

• Een mooi en goed bereikbaar kantoor in Amsterdam West.

Interesse?

Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Grijp dan nu je kans en reageer vόόr 16 augustus 2020 door je cv en een korte motivatie te uploaden via ons online sollicitatieformulier. 

Veiligheid van kinderen en volwassenen is voor SOS Kinderdorpen essentieel. SOS Kinderdorpen accepteert geen enkele vorm van misbruik, fraude of corruptie. Het onderwerp integriteit komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring omtrent gedrag en het afnemen van referenties is onderdeel van de procedure. In de referentie-check gaan we in op het onderwerp integriteit. 

Vragen?

Heb je nog vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met Monique Oostweegel, Manager Partnerships & Major Donors, via tel. 06 29497239 of mail moniqueoostweegel @soskinderdorpen.nl.

Veiligheid van kinderen en volwassenen is voor SOS Kinderdorpen essentieel. SOS Kinderdorpen accepteert geen enkele vorm van misbruik, fraude of corruptie. Het onderwerp integriteit komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring omtrent gedrag en het afnemen van referenties is onderdeel van de procedure. In de referentie-check gaan we in op het onderwerp integriteit.