Institutioneel Fondsenwerver/BID Manager

Solliciteer nu

Institutioneel Fondsenwerver/BID Manager

6 januari 2021 – SOS Kinderdorpen zoekt twee ervaren institutioneel fondsenwervers / bidmanagers- Amsterdam- fulltime 

“Enthusiastic and proactive Institutional Fundraiser/Bid Manager with the ability to identify and seize opportunities.”

SOS Kinderdorpen, one of the leading children development organizations, is looking for 2 Institutional Fundraisers / Bid Managers to join its dynamic team in Amsterdam, The Netherlands. Are you a go-getter with a track record in coordinating complex bids successfully? Do you thrive in fast-paced coordinative roles, forming, managing and facilitating multi-stakeholder consortia? Then we are looking precisely for you!


Ben je een ervaren institutionele fondsenwerver en heb jij een passie voor het initiëren en onderhouden van duurzame internationale relaties? Word jij enthousiast van het binnenhalen van institutionele financieringen die bijdragen aan een betere toekomst voor kwetsbare kinderen, families en gemeenschappen? Ben jij daarnaast ook professioneel, samenwerkend, bevlogen en ondernemend, en zou jij graag het mooiste goede doel wereldwijd willen vertegenwoordigen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Om onze ambitieuze doelstellingen te realiseren heeft SOS Kinderdorpen per direct een vacature voor een gedreven: institutioneel fondsenwerver youth employability en voor een institutioneel fondsenwerver social protection & child care.

Je maakt onderdeel uit van het team Programma’s en Institutionele Fondsenwerving dat in het subteam Institutionele Fondsenwerving bestaat uit drie institutionele fondsenwervers. Je rapporteert aan de coördinator institutionele fondsenwerving.Contracted · Nederland

SOS Kinderdorpen heeft de afgelopen jaren diverse interessante programma’s ontwikkeld en in toenemende mate subsidie binnen gehaald bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en de EU voor projecten ten behoeve van jeugdwerkgelegenheid en humanitaire hulp. Als onderdeel van de nieuwe strategie van SOS Kinderdorpen met een flinke groeiambitie claimen we een expertrol in Nederland en internationaal op het gebied van (familieversterkende) programma’s voor kwetsbare kinderen en alternatieve zorg, jongerenwerkgelegenheid en humanitaire hulp.

Met inzet van onze kennis en expertise, en met een bewezen track record, willen we onze programma’s uitbreiden. We zijn daarom op zoek naar twee institutioneel fondsenwervers met ieder een eigen vakgebied en focus:

1. Een institutioneel fondsenwerver/bidmanager voor het werven van projecten op het gebied van youth employability/jeugdwerkgelegenheid/educatie.

2. Een institutioneel fondsenwerver/bidmanager voor het werven van projecten op het gebied van social protection & child care. Hieronder vallen ook thema’s op het gebied van women empowerment, SRHR, preventing sexual abuse, familieversterking, maar ook de wereldwijde hervormingen van de zorg voor kinderen zonder ouderlijke zorg (‘alternative care’). 

De projecten betreffen vaak meerdere jaren, meerdere landen en meerdere partners in de orde van grootte van 1 tot 5 miljoen euro. Als ervaren fondsenwerver/ bidmanager heb je een centrale rol in het identificeren van fondsenwervingsmogelijkheden, het behouden en uitbouwen van bestaande relaties, donoren en samenwerkingspartners. Je reageert snel en adequaat op nieuwe mogelijkheden en gaat graag de complexe uitdaging aan om onze projecten en programma’s bij grote institutionele donoren onder de aandacht te brengen. Met jouw expertise en programmatische kennis weet jij je netwerken zodanig in te zetten om deze mogelijkheden om te zetten tot succesvolle aanvragen. Je kijkt daarbij ook actief naar internationale financieringsmogelijkheden voor onze programma’s.

Wat ga je doen?

• Je ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige financieringsaanvragen in nauwe samenwerking met het donorserviceteam, bestaande uit o.a. een projectcontroller en een expert op jouw focusgebied en je zorgt voor tijdige indiening bij institutionele donoren.

• Je draagt bij aan het ontwikkelen en implementeren van een ‘donor journey’.

Dat wil zeggen:

- expertprofilering;

- partnerschappen ontwikkelen en onderhouden met relevante organisaties;

- netwerken met en beïnvloeden van donoren;

- het indienen van succesvolle voorstellen.

- voor binnengehaalde projecten: nauwkeurige overdracht aan accountmanagers.

• Je investeert in relatiebeheer met de huidige donoren en identificeert de meest kansrijke fondsenwervende mogelijkheden/donoren voor jouw focusgebied.

• Je draagt bij aan de ontwikkeling van de meerjarige institutionele fondsenwerving strategie met heldere KPI’s en draagt zorg voor kwartaalrapportages.

• Je stuurt een team van een multi-stakeholders aan met collega’s, stakeholders in de federatie waaronder lokale kantoren alsmede externe partners t.b.v. het ontwikkelen van een kansrijke financieringsaanvraag, conform de richtlijnen van de donor.

• Je houdt de interne en externe ontwikkelingen bij in de institutionele fondsenwervende markt en donor intelligence, waarborgt deze kennis binnen de organisatie en adviseert het team hierover. 

Jouw profiel

Graag maken wij kennis met jou als je voldoet aan de volgende functie-eisen:

• Jij bent een doorzetter, flexibel, innovatief en een netwerker.

• Minimaal 5 jaar ervaring en aantoonbaar succes in institutionele fondsenwerving en stakeholdermanagement in de ontwikkelingssector

• Aantoonbare kennis en ervaring met succesvolle aanvragen bij de Europese Unie.

• Ervaring met het schrijven van multi-partneraanvragen en donorrapportages

• Uitstekende beheersing mondelinge en schriftelijke communicatie Engelse taal

• HBO+/WO werk- en denkniveau;

Het zou mooi zijn als je ook de volgende gewenste kennis en ervaring met je meebrengt:

• Fondsenwervende ervaring met Nederlandse overheid, multilaterale organisaties en internationale stichtingen

• Kennis en ervaring op het gebied van youth employability of social protection & child care.

• Beschikking over een relevant netwerk (andere NGO’s/ partners, donoren, BuZa en EU).

• Beheersing Frans en/of Spaans is een pré.

Ons aanbod

• Een goed salaris, afhankelijk van kennis en werkervaring circa € 3600,- en maximaal

€ 4250,- op basis van een fulltime dienstverband (37,5 uur).

• Een ruime regeling voor vakantie- en ADV dagen: 35 dagen (voltijd).

• Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.

• Een mooi en goed bereikbaar kantoor in Amsterdam West.

• Mogelijkheid om flexibel te werken

Solliciteer direct!

Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Wacht niet langer en reageer vóór 7 februari aanstaande via ons online sollicitatieformulier. Heb je nog vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met M.H. Geels, coördinator institutionele fondsenwerver, via marjolijn@soskinderdorpen.nl of op 06-52400451.

Veiligheid van kinderen en volwassenen is voor SOS Kinderdorpen essentieel. SOS Kinderdorpen accepteert geen enkele vorm van misbruik, fraude of corruptie. Het onderwerp integriteit komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag en het afnemen van referenties is onderdeel van de procedure. In de referentie-check gaan we in op het onderwerp integriteit. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.