Sr. Fondsenwerver Nalatenschappen en Major Donors

Solliciteer nu

Sr. fondsenwerver Nalatenschappen en Major Donors

Als fondsenwerver ben jij medeverantwoordelijk voor het realiseren van onze doelstelling: het zo efficiënt mogelijk werven van duurzame 1:1 relaties voor financiële support voor de missie van SOS Kinderdorpen. Je richt je hierbij op particuliere (substantiële) giften en toezeggingen en inkomsten nalatenschappen. 

PART-TIME · AMSTERDAM

WORD JIJ ONDERDEEL VAN DE SOS FAMILIE?

Elk kind een familie SOS Kinderdorpen gelooft dat familie de enige effectieve plek is voor de ontwikkeling van een kind. Wereldwijd staat 1 op de 10 kinderen er echter alleen voor of groeit op in een onveilige situatie. Voor deze kinderen zet SOS Kinderdorpen zich structureel in. We steunen en versterken kwetsbare families, zodat zij de zorg voor hun kinderen kunnen blijven dragen en voorkomen wordt dat de familie uiteen valt. Kinderen zonder familie of in een onveilige thuissituatie geven we een nieuw thuis binnen een SOS familie. Zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen tot kansrijke volwassenen die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en de mensen om ze heen. Want wat een kind leert, geeft een kind door.

Binnen SOS Kinderdorpen zoekt het team Bijzonder Giften, dat bestaat uit 6 gedreven professionals met hart voor de missie van SOS Kinderdorpen, een nieuwe collega. Het team werft verder bijzondere giften bij onder meer stichtingen, bedrijven en samen met netwerken. In jouw rol werf je, bijzondere giften bij particulieren en inkomsten nalatenschappen, samen met een andere collega binnen het team.

Sr. Fondsenwerver Nalatenschappen en Major Donors (0,8 fte)

Als relatiebeheerder ben jij medeverantwoordelijk voor het realiseren van onze doelstelling: het zo efficiënt mogelijk werven van duurzame 1:1 relaties voor financiële support voor de missie van SOS Kinderdorpen. Je richt je hierbij op particuliere (substantiële) giften en toezeggingen en inkomsten nalatenschappen.

Je belangrijkste taak is het identificeren en actief benaderen van nieuwe prospects en bestaande relaties waarvoor je vervolgens het persoonlijk aanspreekpunt bent. Je bent representatief en maakt gemakkelijk contact met mensen met verschillende achtergronden en motivaties. Je weet deze interesses goed te vertalen naar de proposities en het werk van SOS Kinderdorpen. Je ontwikkelt samenwerkingsvoorstellen en rapportages op maat voor particuliere grote gevers en adviseert relaties op het gebied van nalatenschappen.

Je beheert relaties en zorgt voor persoonlijke en inhoudelijke betrokkenheid op maat, waardoor we op langdurige steun voor het werk van SOS Kinderdorpen kunnen rekenen. Hierbij fungeer je als regisseur voor interne- en externe stakeholders waaronder het managementteam, Raad van Toezicht en Advies en collega’s van de nationale en internationale SOS Kinderdorpen organisatie.

Je bent onderdeel van een resultaatgericht en gemotiveerd team en rapporteert aan de manager Marketing & Fondsenwerving. SOS Kinderdorpen is een professionele, platte organisatie en maakt onderdeel uit van een internationale organisatie.

Functie eisen

• Opleidingsniveau: WO/HBO

• Minimaal 5 jaar ervaring met een vergelijkbare doelgroep. Aantoonbare resultaten.

• Expertise en werkervaring binnen een goede doelenorganisatie is een grote pré

• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

• Ondernemend, resultaatgericht en overtuigend

• Bruggenbouwer en netwerker

• Ervaring/affiniteit met een (internationale) goede doelenorganisatie is een pré

Profiel

• Integer, empathisch en relatiegericht

• Maatschappelijk betrokken met een duidelijk “zakelijk” karakter

• Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden

• Gestructureerde, zelfstandige werken

• Oplossingsgerichte en hands-on mentaliteit

• Een collegiale medewerker die ervaringen deelt rondom relatiebeheer en het ontwikkelen van voorstellen

Wat bieden wij jou

Bij SOS Kinderdorpen kom je te werken in een zeer betrokken, professionele omgeving waarbij met veel liefde en toewijding wordt gewerkt. Deze betrokkenheid staat ook bij jou voorop. Daarnaast kom je te werken in een brede functie, waarbij voldoende ruimte en mogelijkheden zijn voor ontwikkeling en ontplooiing. Uiteraard staan er passende arbeidsvoorwaarden tegenover. De standplaats voor deze functie is Amsterdam.

Interesse?

Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Wacht niet langer en reageer vόόr 25 januari 2019 aanstaande via ons online sollicitatieformulier.

Voor meer informatie kun je bellen naar Hanneke Propitius, interim manager bijzondere giften op 06-304 55241 of onze website bezoeken www.soskinderdorpen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.